‘Windturbine-innovatie vergroot aandeel duurzame energie’ - Utilities
nieuws

‘Windturbine-innovatie vergroot aandeel duurzame energie’

Publicatie

5 apr 2012

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Volgens het onderzoek kunnen windfarms veel efficiënter gerund worden als er geïnvesteerd wordt in mechanische verbeteringen waarmee verouderde turbines een upgrade krijgen. Momenteel worden windmolenparken veelal ondersteund door subsidies en is het beheer gedreven door uitval en veroudering van installaties. Opkomende technologische innovaties kunnen de kosten voor instandhouding over de lange termijn verlagen en de kans op uitval verkleinen. Uiteindelijk vergroot dit de energieproductie.

Een voorbeeld van een techniek die kan bijdragen aan een hogere beschikbaarheid is de Direct Drive Train (DDT)-technologie, die een tandwielkast overbodig maakt. Problemen met de tandwielkast is een van de belangrijkste oorzaken van storing aan windturbines. Een andere verbetering die veel kan betekenen voor windmolens, is een technologie waarmee de spanning op bouten gecontroleerd kan worden.

De markt voor windmolenbeheer zal naar verwachting in 2020 een omzet draaien van 13,3 miljard dollar, ten opzichte van 5,6 miljard in 2011.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.