200ste Green Deal is een feit - Utilities
nieuws

200ste Green Deal is een feit

Publicatie

14 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De Green Deal Elektrisch Vervoer 2016-2020 wil alle acties op het terrein van elektrisch vervoer bundelen en daarmee de elektrificatie van het (weg)verkeer versnellen. Behalve dat er meer volledig elektrische auto’s verkocht moeten worden (vijftien procent van het totaal in 2025) willen partijen particulieren stimuleren om de overstap naar EV te maken.

 

Business met Biomassa en Biobased Gas

De Green Deal Business met Biomassa en Biobased Gas zal rendabele business cases met biomassa mogelijk maken. De overheid en marktpartijen slaan de handen ineen om kennis te ontsluiten, knelpunten in kaart te brengen en creatieve oplossingen te bedenken zodat biomassa een volwaardige groene grondstof wordt.

 

Geothermie Brabant

Geothermie biedt de mogelijkheid om de warmtebehoefte op lange termijn duurzaam in te vullen. Regionale overheden en bedrijven in de omgeving van Helmond en Tilburg willen binnen de Green Deal Geothermie Brabant vijf geothermieprojecten realiseren. De verwachting is dat door de bundeling van projecten schaalvoordelen ontstaan, het risico wordt gespreid en het eenvoudiger zal zijn om financiering te vinden. De kennis die wordt opgedaan biedt daarnaast de mogelijkheid om elders in het land soortgelijke trajecten te starten.

 

Groene Daken fase 2

Begroeide (gebruiks)daken bieden kansen om ecosystemen te versterken in de gebouwde omgeving. Ze kunnen fijnstof afvangen, hittestress verminderen en de biodiversiteit in steden vergroten. Partijen willen in de tweede fase van deze Green Deal groene daken een nieuw maatschappelijk verdienmodel toetsen, actief kansen signaleren en pilots initiëren.

 

Stimuleren Biobased producten Openbare Ruimte

Een voor iedereen zicht- en tastbare Green Deal is Stimuleren van Biobased Producten voor de Openbare Ruimte. De biobased producten zijn van toegevoegde waarde omdat zij het gebruik van fossiele grondstoffen verminderen. In de Provincie Noord-Brabant wil men ervaring opdoen met het inkopen van deze materialen voor de openbare ruimten. Er zullen ten minste vier pilotprojecten het licht zien.

 

City Deal – Warm Welkom Talent

Waar Green Deals inzetten op groene groei, zetten City Deals in op de economische positie van steden. De gemeenten Amsterdam, Groningen, Den Haag en Eindhoven gaan nauw samenwerken binnen de City Deal Warm Welkom Talent om Nederland aantrekkelijker te maken voor ambitieuze buitenlandse ondernemers. Deze creatieve ondernemers zijn belangrijk voor de economie en het creëren van nieuwe banen.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.