Samenwerking maakt zonnestroom in extreme omstandigheden mogelijk - Utilities
nieuws

Samenwerking maakt zonnestroom in extreme omstandigheden mogelijk

Publicatie

30 apr 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

zonne-energie

Koninklijke Van Twist en Schneider Electric zijn een langdurige samenwerking aangegaan. Aanleiding voor de samenwerking was de uitvoering van een grootschalige uitbreiding van een zonnepark in Afrika. Scheider leverde de apparatuur die de extreme hitte en hevige regen kan weerstaan.

Het project dat Koninklijke Van Twist (KVT) en Schneider afgerondden was het vertrekpunt voor de samenwerking. Het betrof een uitbreiding van een energievoorziening in Afrika. In een periode van slechts acht weken breidden de bedrijven een bestaande energievoorziening in Afrika van negentien accommodaties uit met achttien generatorsets en 5400 zonnepanelen. De originele installatie bestond uit 63 generatorsets, verdeeld over acht energiecentrales.

Extreem

Omdat de materialen en systemen op deze locatie blootstaan aan extreme weersomstandigheden zoals hoge temperaturen en hevige regen, zocht Koninklijke Van Twist een partner die hen strategisch kon adviseren met betrekking tot de componenten en systemen die aan deze eisen konden voldoen. Door gebruik te maken van verschillende producten zoals omvormers, bedieningsschakelaars en NSX-automaten, ontstonden er stevige en solide zonnepanelen die tegen deze extreme omstandigheden bestand zijn. Door samenwerking tussen de omvormers en generatorsets is ook communicatie met de energievoorziening op locatie mogelijk.

Bron: Schneider Electric

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

├śrsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West