AkzoNobel, DSM, Google en Philips werken samen aan duurzame energiedoelstellingen - Utilities
nieuws

AkzoNobel, DSM, Google en Philips werken samen aan duurzame energiedoelstellingen

Publicatie

14 okt 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

energietransitie, hernieuwbare energie

AkzoNobel, DSM, Google en Philips gaan een samenwerkingsverband aan voor de gezamenlijke inkoop van duurzame elektriciteit voor een deel van hun activiteiten in Nederland. Een eerste stap in deze langlopende samenwerking is de overeenkomst tussen AkzoNobel, DSM, Google en Philips voor de inkoop van in totaal 350.000.000 kWH van het Windpark Krammer, zodra dit in 2019 in bedrijf wordt genomen.

Het windpark Krammer wordt momenteel ontwikkeld door twee coöperaties met in totaal 4000 leden in de provincie Zeeland en het eiland Goeree-Overflakkee. Het volume dat de vier bedrijven gaan afnemen staat gelijk aan het jaarverbruik van 100.000 Nederlandse huishoudens. De overeenkomst is niet alleen essentieel voor de financiering van het windpark, maar ook voor de duurzame ambities van de vier bedrijven. Het is volgens de samenwerkende multinationals de eerste keer dat in Nederland een groep multinationals samenwerkt met burgers, waarbij in feite de consumenten de leverancier zijn en de bedrijven de afnemer.

Met dit initiatief leveren de bedrijven een aanzienlijke bijdrage aan de realisatie van de Nederlandse duurzaamheids-doelstellingen die zijn afgesproken in het in 2013 afgesloten Energieakkoord voor duurzame groei. Hierin staat dat in 2020 veertien procent van de energie duurzaam wordt opgewekt.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West