Aldel installeert twaalf megawatt zonnepanelen - Utilities
nieuws

Aldel installeert twaalf megawatt zonnepanelen

Publicatie

12 nov 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

zonne-energie

Aluminium Delfzijl (Aldel) installeert in totaal vijftigduizend vierkante meter zonnepanelen op zijn fabrieksdaken. De verwachte zonnecapaciteit ligt tussen acht en twaalf megawatt.

Aluminiumproducent Aldel gebruikt veel stroom voor de elektrolytische productie van aluminium. Om zijn energieverbruik te vergroenen, selecteerde het bedrijf Ecorus als samenwerkingspartner.

Het doel van de samenwerking is om de haalbaarheid te onderzoeken van het bouwen, onderhouden en exploiteren van een zonnecelinstallatie op de daken van DAMCO. Het bedrijf verwacht eind volgend jaar te beginnen met de installatie van de zonnepanelen. Dan kunnen ze halverwege 2021 beginnen met de eerste stroomlevering.

Tienjarenplan

De installatie van zonnecellen op de fabrieksdaken van Aldel past in de toekomstvisie en strategie van de aluminiumproducent. Het hiervoor opgestelde tienjarenplan wordt in drie fasen uitgevoerd. Dit plan kijkt naar het verminderen van CO2-uitstoot, overschakelen op duurzame energie, zelf opwekken van duurzame energie en coördinatie van productie met de beschikbare capaciteit in het netwerk. En dat laatste is belangrijk voor het balanceren van het energienet zodat meer duurzame energie op het net kan komen.

Bron: Aldel

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Gasunie en North Sea Port werken aan Zeeuws waterstofnetwerk

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30