Amercentrale gaat biomassa meestoken - Utilities
nieuws

Amercentrale gaat biomassa meestoken

Publicatie

6 dec 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

biomassa, gas

De SDE+-subsidieaanvraag van RWE voor het meestoken van biomassa in de Amercentrale is goedgekeurd. Het bedrag is niet bekend, maar in principe kan RWE tot tachtig procent van de kolen vervangen voor houtpellets.

RWE-dochter Essent kreeg in juni al subsidie voor het vervangen van vijftig procent van de kolen in de energiecentrale voor biomassa. Nu neemt dat percentage nog eens toe en daarmee ook het subsidiebedrag.

De biomassa die RWE gaat gebruiken bestaat uit gecertificeerd, duurzaam geproduceerd hout. RWE wil niet dat de biomassa die in Nederland gebruikt wordt ten koste gaat van waardevolle stukken bouwland. Daarom stelde RWE samen met de NGO’s de strengste duurzaamheidscriteria ter wereld vast om ervoor zorgen dat alle biomassa die in Nederland gebruikt wordt, afkomstig is van gecertificeerde bossen.

Tegenstanders menen dat biomassa niet nodig is in de energietransitie, voorstanders vinden dat het meestoken van biomassa nodig is om een gezonde economie rondom biomassa op te bouwen. Dankzij de subsidie kan de Amercentrale in ieder geval de komende acht jaar doorproduceren.

Bron: RWE

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West