Arla komt met meest duurzame zuivelpak van Nederland - Utilities
nieuws

Arla komt met meest duurzame zuivelpak van Nederland

Publicatie

10 apr 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

CO2, energietransitie

De biologische melk, karnemelk en yoghurt van Arla zit vanaf dit weekend in het meest duurzame zuivelpak van Nederland, zo meldt de zuivelfabrikant. Voor het nieuwe zuivelpak wordt 100 procent ongebleekt bruin karton gebruikt. Ook de gladde afwerking aan de buitenkant ontbreekt.

Deze innovatie in combinatie met de toepassing van hernieuwbare kunststof zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot per verpakking met 34 procent is gereduceerd. Arla, marktleider in biologische zuivel verkoopt per jaar bijna 30 miljoen pakken. Met dit duurzame zuivelpak bespaart Arla 272 ton aan CO2-uitstoot. Dit is net zoveel als de dagelijkse CO2-uitstoot van ruim 9.900 Nederlanders. Om de verpakking klimaatneutraal te produceren compenseert Arla de resterende 539 ton CO2-uitstoot door een samenwerking met Trees for All. Deze organisatie plant nieuwe bomen aan die CO2 nodig hebben om te groeien.

Invoering

Vanaf komend weekend voert Arla de nieuwe verpakking van Arla Biologisch gedoseerd in. Als eerste gaan de 1 liter pakken biologische melk, karnemelk en yoghurt over. De 250ml, 500ml en 1,5 liter verpakkingen volgen later.

Bron: Arla Foods Nederland

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West