Auping, Eosta en Omrin in finale van Koning Willem I Plaquette - Utilities
nieuws

Auping, Eosta en Omrin in finale van Koning Willem I Plaquette

Publicatie

20 apr 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

circulaire economie, innovatie

De drie duurzame ondernemingen die dit jaar kans maken op de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zijn Auping uit Deventer, Eosta uit Waddinxveen en Omrin uit Leeuwarden. Dit werd gisteren bekendgemaakt. Vakjury-voorzitter Anne-Marie Rakhorst ging bij de drie ondernemingen langs om hen persoonlijk te feliciteren.

Eosta is Europa’s leidende importeur en distributeur van biologische en eerlijke versproducten over de hele wereld. Bij haar werkzaamheden vertelt een ‘trace & tell’-systeem precies waar het product vandaan komt en wie de duurzame teler is.  Het Waddinxveense bedrijf is als innovatieve ketenregisseur voor meer dan duizend telers van groente en fruit op zes continenten. 

130 jaar

Koninklijke Auping is een familiebedrijf uit Deventer dat klanten al 130 jaar van een goede nachtrust voorziet. De onderneming ontwikkelt recyclebare matrassen op bestelling en houdt de productie daarvan bewust in Nederland. Daarnaast heeft het bedrijf de ambitie om volledig circulair te worden. Meer over de aanpak van Auping is te lezen in het nieuwe eZine Het Nieuwe Produceren

Grondstoffen uit afval

Omrin is inzamelaar en verwerker van afval. Hieruit wil het zoveel mogelijk grondstoffen terugwinnen en  duurzame energie produceren. Met een nascheidingsinstallatie wordt het afval tevens aan de achterkant in verschillende stromen hergebruikt. Dit doet Omrin voor gemeenten in Friesland en Groningen, de regio Noord-Veluwe, Vlaardingen en Schiedam en voor vele bedrijven.

De finalisten werden gekozen in een besloten bestuursvergadering bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Hierbij was ook erevoorzitter Hare Majesteit Koningin Máxima aanwezig. De uitreiking van de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap vindt plaats op 28 mei in Nijmegen. De stad is dit jaar uitgeroepen tot European Green Capital. 

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West