Het nieuwe uitgeven: ons nieuwe eZine - Utilities
blog

Het nieuwe uitgeven: ons nieuwe eZine

Publicatie

18 apr 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

blog

Tags

Het platform Het Nieuwe Produceren heeft een eigen digitaal magazine. En daar zijn we super trots op! Het is de volgende stap van Industrielinqs in het nieuwe uitgeven. Gebruikmaken van verschillende mediavormen, altijd kort op de inhoud en het netwerk en waar kan duurzamer. Practice wat you preach!

Het platform Het Nieuwe Produceren beschrijft niet alleen verduurzamende innovaties in de industrie, het onderzoekt zelf ook nieuwe vormen van uitgeven. En daarbij speelt onze eigen footprint een belangrijke rol. Al eerder zijn we voor onze magazines Petrochem en iMaintain op dunner papier overgegaan, om vervolgens zelfs over te stappen op papier, gemaakt uit landbouwafval. Onze milieu-impact daalde daarmee met 70-80 procent. Met het nieuwe e-Zine zetten we op dat vlak weer een volgende stap. 

En innoveren geeft energie! Natuurlijk gaan dit soort processen niet over rozen. Maar het was zeker een waardevol proces, waarin we veel geleerd hebben. Bovendien, we hadden al enige ervaring met een mediavorm als film die in een digitale bladformule natuurlijk fantastisch is in te zetten. En uiteindelijk zijn we content met het resultaat.

Groene staalhub?

Maar het draait natuurlijk om de inhoud. We zijn daarom blij met de verhalen die we voor het eerste nummer hebben kunnen ophalen. Bijvoorbeeld in het interview met Diederik Samsom, die moet toegeven dat je soms rechtse mensen en concepten nodig hebt om linkse idealen te verwezenlijken. Hij geeft Tesla als voorbeeld: een dikke auto om genoeg batterijen in kwijt te kunnen. En wordt de Eemsdelta een groene staalhub? Een interessant verhaal over technostarter PMC dat in Delfzijl asbesthoudend staal gaat recyclen. Slapen we straks allemaal op circulaire matrassen en hoe zit het nu echt met blockchain?

Omdat je inspirerende informatie niet binnenskamers moet houden, is het magazine voor iedereen gratis te lezen 

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.