Column: Platform - Utilities
blog

Column: Platform

Publicatie

24 feb 2014

Auteur

David van Baarle

Categorie

Utilities

Soort

blog

Tags

Jarenlang klaagden de Nederlandse gasproducenten dat aardgas niet de aandacht kreeg die het verdiende. De gemiddelde consument nam het voor lief dat zijn kachel brandde en hij zijn eten kon koken en kon het gewoonweg niet schelen dat de gasvoorraad in Groningen langzaam opraakte. Sterker nog: als men het woord schaliegas maar in de mond nam, stond het publiek al op de barricaden om alle activiteiten tegen te houden. Al waren het maar proefboringen, men wilde het niet in de achtertuin.

Vanuit de gasbranche gingen dan ook geluiden op om mediacampagnes op te zetten om het belang van aardgas voor de Nederlandse economie op het netvlies van de burger te krijgen. Werd die groep even op zijn wenken bediend. Een aantal aardbevingen later en Loppersum is ineens een paar dagen het centrum van Nederland. De gasinkomsten zijn nog nooit zo vaak genoemd en iedereen weet nu dat de staat een probleem heeft als die inkomsten wegvallen.

Nu is er niets vluchtiger dan het nieuws en de aandacht voor aardgas zal net zo snel verdwijnen als het opkwam. Toch blijft de energiegrootverbruiker behoefte houden aan nieuwsvoorziening over water, gas en elektriciteit. Utilities biedt dat nieuws al jaren via de website en ook de achtergrondverhalen in het blad gaan dieper dan het sentiment van de dag. Bovendien zullen we komend jaar ook aanhaken op het Duurzaam Geproduceerd-congres, waar bedrijven die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen andere bedrijven met dezelfde aspiraties zullen inspireren. Om de integratie tussen die media en netwerken te verstevigen, starten we vanaf nu met het Utilities Platform. Daarmee vervagen de grenzen tussen de online en offline wereld en kunnen we u nieuws, achtergrond, analyses, inspiratie en kennisdeling bieden op het moment dat het u het beste uitkomt.

Er valt op het Utilities Platform veel te halen, maar we vragen sommigen van u ook om een bijdrage. Een expertpanel met deskundigen op het gebied van de utilities en de daarmee samenhangende markten helpt ons vanaf nu om trends en ontwikkelingen nog scherper in beeld te krijgen. We zullen ook regelmatig bij elkaar komen om over actuele onderwerpen te discussiëren. En of het niet genoeg is, werken we ook samen met partners die zich graag profileren binnen de markt, maar die ook een duidelijke bijdrage leveren aan innovatie, verduurzaming, leveringszekerheid of efficiency. Ook u kunt lid worden van dit Platform. Kijk daarvoor op de platformpagina. We delen graag onze kennis met die van u om er samen beter van te worden.

David.vanbaarle@industrielinqs.nl

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.