Brexit zorgt voor grote stijging aanvragen Emissieautoriteit - Utilities
nieuws

Brexit zorgt voor grote stijging aanvragen Emissieautoriteit

Publicatie

7 feb 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De Brexit heeft ook gevolgen voor de emissierechten van Engelse bedrijven. De Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) ziet dan ook een grote stijging in het aantal aanvragen voor handelsrekeningen uit het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om circa 35 aanvragen voor handelsrekeningen in het CO2-register in de afgelopen vier maanden.

‘We zijn blij dat de bedrijven voor Nederland hebben gekozen’, zegt Mark Bressers, directeur van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). ‘De NEa staat bekend om haar deskundige servicedesk die bedrijven snel, effectief en in vloeiend Engels te woord staat. Dit betekent dat we veiligstellen dat deze bedrijven ook na een Brexit kunnen handelen in CO2 rechten. En dat is op zijn beurt goed voor het functioneren van het Europese systeem voor de handel in CO2-rechten en draagt bij aan de positie van Nederland als centrum voor Europese financiële handel.’

De Europese Commissie heeft onlangs gemeld dat de rekeningen in het Verenigd Koninkrijk bij een harde Brexit niet meer toegankelijk zullen zijn. Daarom wordt uitgeweken naar Nederland om toegang te houden tot de emissiehandel en zo emissierechten te verplaatsen. Dit heeft geen invloed op de Nederlandse CO2 uitstoot.

Bron: NEA

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.