BYD presenteert ambitieus plan voor duurzaam landbouwcentrum in Midden-Oosten - Utilities
nieuws

BYD presenteert ambitieus plan voor duurzaam landbouwcentrum in Midden-Oosten

Publicatie

19 jan 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

BYD

BYD, de Chinese producent van elektrisch aangedreven voertuigen, batterijen en specialist op het gebied van nieuwe, duurzame energievoorzieningen, heeft een plan gelanceerd om een nieuw landbouwcentrum op te zetten in het Midden-Oosten. Uniek is hierbij het gebruik van duurzame energie in deze droge regio, waarvoor een door BYD ontwikkelde techniek voor efficiëntere elektriciteitswinning uit zonlicht wordt ingezet.

In de Benelux is BYD voornamelijk bekend van de elektrisch aangedreven vorkheftrucks en volledig elektrische bussen die onder meer op Schiphol en Schiermonikoog en in diverse Belgische steden rijden. Maar het Chinese merk doet meer. In Europa en in andere delen van de wereld. Zoals het in Abu Dhabi gelanceerde plan voor een landbouwcentrum in die regio, waar onder andere een kassencomplex en een productiefaciliteit voor diervoeders in worden opgenomen.

Er zullen gewassen worden geteeld uit zaden die zijn ontwikkeld met behulp van ruimtevaarttechnologie waardoor ze bestand zijn tegen zeer hoge temperaturen en slechts weinig water nodig hebben. Bodemgrond die uit de omliggende landen wordt geïmporteerd kan worden gevoed met kunstmest en bewaterd met behulp van een intelligent irrigatiesysteem dat gebruik maakt van ontzout water.

Duurzaam

De installaties in het landbouwcentrum krijgen energie van BYD’s ‘Fully Sustainable Power Solutions’, een geïntegreerd systeem van zonnecollectoren met state-of-the-art batterijen, beide door BYD ontwikkeld en geleverd. Het systeem maakt korte metten met de huidige nadelen en beperkingen van het winnen van elektriciteit uit zonlicht en zorgt door opslag van de energie in speciale batterijen voor een constante, zuivere levering van elektriciteit aan de verbruiker.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.