Onderzoek naar combinatie elektriciteitsopslag en waterstofproductie - Utilities
nieuws

Onderzoek naar combinatie elektriciteitsopslag en waterstofproductie

Publicatie

13 feb 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

elektriciteit, innovatie, waterstof

Proton Ventures en de Technische Universiteit Delft doen onderzoek naar de nieuw ontwikkelde battolysertechnologie. Deze technologie combineert elektriciteitsopslag met de batterijfunctie van elektroden. Wanneer de batterij volledig is opgeladen, wordt de battolyser een efficiënte elektrolyser die waterstof en zuurstof produceert.

Volgens Battolyser, het gecombineerde bedrijf van Proton Ventures en TU Delft, speelt de technologie een centrale rol in de duurzame opslag van elektriciteit en de omzetting in waterstof.

Professor Fokko Mulder, adviseur van Battolyser, legt uit: ‘De battolyser kan wat betreft batterij- en elektrolyse-eigenschappen, de competitie aan met onafhankelijke batterij- en elektrolysersystemen. Dit kan op het gebied van het gebruik van veel voorkomende materialen, levensduur, energie-efficiëntie en kosten. De bestaande oplossingen gebruiken immers minder goed beschikbare materialen zoals lithium, cobalt en zeldzame edelmetalen zoals platina en iridium. De potentie van de battolysertechnologie is dat deze op wereldschaal inzetbaar is in vele GW/GWh installaties daar waar opwekkingscapaciteit van groene stroom wordt gerealiseerd van een dergelijke omvang.’

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West