Deadline voor InnoEnergy’s investeringsronde nadert - Utilities
nieuws

Deadline voor InnoEnergy’s investeringsronde nadert

Publicatie

30 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

innovatie

InnoEnergy, de innovatiemotor voor duurzame energie in heel Europa, roept energie-innovators op zich aan te melden voor de Investeringsronde 2017 voor innovaties op het gebied van duurzame energie vóór de deadline van 7 april.

InnoEnergy is op zoek naar de volgende grote innovatie in duurzame energie – bewezen technologieconcepten die in potentie de energietoekomst van Europa wezenlijk kunnen veranderen. Naast financiering is het doel van de Investeringsronde om voor innovators het traject naar de markt te verkorten. Door ondersteuning te bieden tijdens het commerciële proces, bijvoorbeeld door het in contact brengen met onderzoekers, universiteiten en de industrie. Het netwerk van InnoEnergy bestaat uit meer dan 250 experts in heel Europa.

Diego Pavia, CEO van InnoEnergy: ‘Een duurzame energiesector heeft behoefte aan nieuwe producten, nieuwe oplossingen en nieuwe diensten. Een idee uitwerken tot een briljant concept is op zich al een spannend proces. Maar dat concept omzetten in een succesvol commercieel product kan een lang en ingewikkeld traject zijn. Veelbelovende ideeën mislukken maar al te vaak, niet zozeer omdat de financiering niet lukt maar omdat het aan bredere ondersteuning ontbreekt.’

‘Bij InnoEnergy zijn we op zoek naar revolutionaire technologie-ideeën met een sterke business case die investering en ondersteuning nodig hebben om te kunnen worden gerealiseerd. Door optimaal gebruik te maken van ons Europese netwerk krijgen succesvolle innovators toegang tot startups, de industriesector en onderzoekers elk met hun eigen specialisme. Hierdoor vinden producten sneller de weg naar de markt en consument.’

Sinds 2011 heeft InnoEnergy al 157 miljoen euro geïnvesteerd in 83 innovatieprojecten, goed voor een verwachte omzet van drie miljard euro. InnoEnergy heeft de commercialisering en invoering van nieuwe technologieën gefaciliteerd, bijvoorbeeld WindFloat, een drijvend platform voor offshore turbines, en het Energy Supply Cooperative-model voor CO2-vrije woningen voor huishoudens met een laag inkomen.

De Investeringsronde is geopend tot 7 april 2017.

Bron: InnoEnergy

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West