Dong Energy wil van olie- en gasactiviteiten af - Utilities
nieuws

Dong Energy wil van olie- en gasactiviteiten af

Publicatie

8 nov 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

energietransitie, gas, olie

Het Deense energiebedrijf Dong Energy kondigde tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers aan zijn olie- en gasactiviteiten te willen afbouwen. Hoewel de divisie financieel goede prestaties levert, wil het bedrijf zich nog meer profileren als duurzame energieleverancier.

De operationele winst van Dong steeg in het derde kwartaal met zeven procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Het bedrijf boekte een winst van in totaal 4,8 miljard Deense Kroon. Een groot deel van die winst was te verklaren door het feit dat het bedrijf zijn windactiviteiten met negentien procent heeft uitgebreid. Ook heronderhandelingen rondom een gasinkoopcontract droegen bij aan het positieve resultaat.

Dong heeft afgelopen jaar zijn gastransportactiviteiten overgedragen aan de Deense TSO Energinet.dk. Deze transactie bracht het bedrijf 1,3 miljoen Deense kronen op. Het bedrijf kondigde tevens aan zich in de toekomst volledig te willen richten op duurzame energie. Topman Henrik Poulsen wilde nog niet teveel ingaan op wanneer die activiteiten daadwerkelijk werden verkocht, maar dat ze worden verkocht, is in ieder geval duidelijk.

Dong is al de grootste windenergieproducent van de wereld en het bedrijf heeft nog zeven windparken in aanbouw met een gezamenlijke capaciteit van 4,4 gigawatt. Verder zet men in op biomassacentrales in zowel Denemarken als in het Verenigd Koninkrijk.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West