Bedrijven in Duitsland tonen interesse in German LNG Terminal - Utilities
nieuws

Bedrijven in Duitsland tonen interesse in German LNG Terminal

Publicatie

3 mei 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

LNG, project

German LNG Terminal (een samenwerking tussen Gasunie, Vopak en Oiltanking) heeft vandaag bekend gemaakt dat er brede interesse is onder bedrijven in Duitsland voor het beoogde dienstenpakket van German LNG Terminal, de geplande LNG import terminal bij Brunsbüttel in Noord-Duitsland. Dit blijkt uit een open season-procedure die zojuist succesvol is afgesloten. In deze procedure is de belangstelling van potentiële klanten in kaart gebracht.

Het resultaat is positief: er is een aanzienlijk aantal overeenkomsten (MoU’s – Memorandums of Understanding) met geïnteresseerde bedrijven gesloten. Deze weerspiegelen interesse in een diversiteit aan dienstverleningsaspecten door de terminal, variërend van het opslaan van geïmporteerd vloeibaar aardgas, het omzetten ervan in gasvorm om het te injecteren in het Duitse gasnet, tot dienstverlening om verdere distributie van LNG in vloeibare vorm mogelijk te maken. Met dat laatste kan LNG beschikbaar worden gemaakt als schoner brandstofalternatief voor de scheepvaart en het zware wegtransport, als vervanger voor stookolie en diesel.

Vergunningen

Komende tijd wordt er met de geïnteresseerde bedrijven verder gesproken over uitwerking van overeenkomsten. Het engineeringbedrijf Tractebel is reeds aan de slag met het voorbereidingswerk voor de benodigde vergunningen om er klaar voor te zijn deze eind 2018 aan te vragen.

De terminal kan energie-intensieve industrieën in het gebied rond Brunsbüttel beleveren, maar heeft ook de capaciteit om meer diversificatie te brengen in de Duitse gasvoorziening als geheel. Circa tien procent van de Duitse gasmarkt zou via German LNG Terminal beleverd kunnen worden.

Bron: Gasunie

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West