Dutch Marine Energy Centre geeft boost aan energie uit watersector - Utilities
nieuws

Dutch Marine Energy Centre geeft boost aan energie uit watersector

Publicatie

7 jan 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Met DMEC plaatst Nederland zich vooraan in de wereld van duurzaam geproduceerde mariene energie. Het geeft een impuls aan het bedrijfsleven en is essentieel voor de energietransitie. DMEC biedt de kansen! Financiering komt vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het programma Kansen voor West II en de provincie Noord-Holland.

 

Doel van DMEC is om mariene energie technologieën vanuit het MKB sneller op de markt te brengen. Het geeft een positieve impuls aan het Nederlandse bedrijfsleven, en draagt in grote mate bij aan de transitie naar schone energie en het behalen van klimaatdoelstellingen.

 

Met mariene energie kan DMEC wereldwijd ruim tien procent bijdragen aan verduurzaming van de totale energievraag. DMEC zet de innovatieve thuismarkt in de vitrine en biedt grote kansen om Nederlandse kennis en technologieën internationaal onder de aandacht te brengen en de export erin te bevorderen.

 

Topsectoren komen samen

Jack van der Hoek zei tijdens de lancering dat  er voor de energietransitie gekeken moet worden naar een zo breed mogelijk spectrum van alternatieven. ‘Mariene energie hoort daar zeker bij.’ Hij voegt daaraan toe dat de topsectoren water en energie samenkomen.

 

DMEC is een samenwerkingsverband tussen kennisinstellingen, testfaciliteiten, netwerkorganisaties en grote, middelgrote en kleine bedrijven op het gebied van energiewinning uit water. Op het moment is DMEC een project dat sinds de start getrokken wordt door zestien uiteenlopende partners. In de toekomst beoogt DMEC over te gaan in een zelfvoorzienende organisatie, waarvan de exacte vorm tijdens de loop van het project verder wordt bepaald

 

Interactief platform voor een sterk netwerk

Het online DMEC platform biedt betere toegang tot kennis en testfaciliteiten, exploreert (nieuwe internationale) afzetmarkten en genereert toegang tot financieringsmogelijkheden. Op www.dutchmarineenergy.com kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om samenwerkingspartijen te vinden, kennis op te doen en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en marktkansen in de sector. Het platform bundelt bestaande krachten en nodigt andere partijen uit deel te nemen.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.