Emre Kaya (Organik Kimya) is Plant Manager of the Year 2017 - Utilities
nieuws

Emre Kaya (Organik Kimya) is Plant Manager of the Year 2017

Publicatie

8 jun 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Plant Manager of the Year

Emre Kaya (36 jaar) is donderdagavond tijdens Deltavisie uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2017. De site director van chemiebedrijf Organik Kimya heeft de afgelopen jaren met zijn team flinke stappen gezet op het gebied van veiligheid, productiviteit, klanttevredenheid en medewerkertevredenheid.

De jury over Emre Kaya: ‘Vanuit een moeilijke startperiode heeft men hier het tij weten te keren door een rigoureuze aanpak van cultuuroverbrugging en -verandering, een transparante communicatie, een structurele veiligheidsaanpak, opleiding van het personeel en aandacht voor de mens in de organisatie. Dit alles resulteerde in verbetering van de veiligheidscijfers, de productiecijfers, tevredenheid van het personeel en het vertrouwen in de organisatie. Nieuwe investeringen kwamen eraan, zijn opgestart en continue aandacht voor het productieproces resulteert in continue verbetering. Emre is gestart met het invoeren van lean en heeft mooie voorbeelden getoond van verbeterideeën van medewerkers die zijn uitgevoerd. Het is Emre Kaya gelukt om met de juiste passie en dialoog de mensen in de organisatie te bereiken. Hij was dusdanig succesvol dat het Turkse moederbedrijf gedeeltes van zijn ‘Nederlandse’ aanpak overnam.’

Duurzame groei

Met de titel van Plant Manager of the Year op zak wil Kaya zich sterk maken voor duurzame groei. ‘Bij groei moet je rekening houden met alle aspecten in het bedrijf. Je kan niet alleen maar zeggen dat je vijftig procent meer wilt produceren. Je moet nadenken over investeringen, veiligheid, het milieu, de leveringsketen, tevredenheid van het personeel en investeren in human capital. Voor groei heb je iedereen uit je bedrijf nodig.’

Kaya nam het in de finale op tegen Roelof van Wijk van Avebe en Henk Veldink van Hexion.

Over de verkiezing

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Petrochem platform, de VNCI en Votob in samenwerking met Deltalinqs en het Havenbedrijf Rotterdam. De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. Een jury, internetstemmers en de bezoekers van het congres Deltavisie bepalen de winnaar.

De jury bestond uit Jos Benders (voormalig topman Lyondell), Cor Kloet (voormalig directeur SPIE Nederland, Sandra de Bont (directeur Votob), Colette Alma (directeur VNCI), Ronald Hoenen (site manager DSM Dyneema) en Jeroen van Woerden (managing director Kemira en Plant Manager of the Year 2016).

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West