Eneco eigenaar van Eni België - Utilities
nieuws

Eneco eigenaar van Eni België

Publicatie

3 mei 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Eneco, Eni

Eneco en het Belgische  energiebedrijf Eni tekenden een overeenkomst waardoor Eneco volledig eigenaar wordt van Eni België. Daarmee zet Eneco een belangrijke stap in haar ambitie om de Belgische energievoorziening nog verder te verduurzamen. Eneco wil de grotere slagkracht gebruiken om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie. Het bedrijf gaat op termijn verder onder de merknaam Eneco.

Eneco voert sinds haar start op de Belgische markt, in augustus 2011, een duurzame strategie. Het bedrijf slaagde er in 2016 in om alle elektriciteit voor de particuliere klanten zelf op te wekken met Belgische wind en zon. Na de overname voorziet Eneco België straks meer dan een miljoen huishoudens en 55.000 zakelijke klanten van elektriciteit en gas. Deze groei stelt de onderneming in staat om de lokale productie en levering van duurzame energie te vergroten.

Slimme diensten

Beide bedrijven versterken elkaar op het vlak van innovatieve en duurzame energiediensten. Eni België zet in op smart home-diensten waarmee consumenten kunnen besparen op hun energierekening. En Eneco geeft als energieregisseur steeds meer het heft in handen van de klant, door producten en diensten te leveren waarmee ze zelf hun energie kunnen opwekken, gebruiken, opslaan en delen. Er zijn producten en diensten rond isolatie, zonnepanelen, energieopslag, elektrische laadpalen en projecten voor klantenparticipatie.

Als deel van de overeenkomst neemt Eneco ook drie windturbines van Eni België over. Het is de bedoeling om onder de naam Eneco uit te groeien tot een duurzame, innovatieve energiespeler met impact, waarbij de krachten van beide bedrijven gebundeld worden. Eneco zal zorgvuldig bestuderen hoe het de bouwstenen van beide bedrijven in elkaar kan laten passen, en dat op een transparante manier en in nauw overleg met de sociale partners.

Bron: Eneco

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West