Energie & innovatie centraal in interparlementaire conferentie - Utilities
nieuws

Energie & innovatie centraal in interparlementaire conferentie

Publicatie

4 jan 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Centraal in de conferentie staat de vraag hoe een betaalbare overgang naar een schone, veilige en concurrerende energievoorziening in Europa te realiseren is. Een groot aantal nationale en internationale politici en deskundigen laten hun licht hierover schijnen en gaan ook in debat met de volksvertegenwoordigers, zowel in de plenaire vergadering als in deelsessies.

 

In de eerste plenaire ochtendsessie spreken onder leiding van het Eerste Kamerlid Esther-Mirjam Sent onder meer Eurocommissaris Maroš Šefcovic (Energie), Europees Commissaris Karmenu Vella (Milieu) en minister Henk Kamp van Economische Zaken. Hierna vindt een plenaire discussie plaats. In het tweede plenaire ochtendgedeelte onder leiding van het Tweede Kamerlid Roos Vermeij spreken Fatih Birol, directeur van het Internationaal Energie Agentschap, Andrew Steer, Voorzitter van het World Resources Institute en DSM-topman Feike Sijbesma. Ook hierna volgt een discussie.

 

In het middagdeel vinden onder leiding van leden van leden van de Eerste en Tweede Kamer vier parallelle themasessies plaats in het gebouw van de Tweede Kamer. De onderwerpen zijn: energy infrastructure and security of supply (energie infrastructuur en leveringszekerheid); energy conservation – energy saving cities (energiebesparende steden); renewable energy sources (duurzame energiebronnen) en circular economy (circulaire economie).

 

Het plenaire deel van de conferentie vindt plaats in de Ridderzaal en wordt om 9.00 uur geopend door de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib.

 

Op de informatiemarkt in de Rolzaal en Kelderzaal van het Ridderzaalcomplex presenteren van 10.30 uur tot 15.00 uur diverse provincies projecten over energie en duurzaamheid.

 

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.