Energierekening gelijk en lichte stijging waterschapslasten - Utilities
nieuws

Energierekening gelijk en lichte stijging waterschapslasten

Publicatie

1 jun 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De energierekening van een gemiddeld huishouden blijft dit jaar ongewijzigd. Dat blijkt uit een inventarisatie van Vereniging Eigen Huis. In 2016 stijgen en dalen verschillende posten op de energierekening. Zo neemt de energiebelasting op gas toe en daalt de energiebelasting op stroom. Ook gaan de variabele stroom- en gastarieven omlaag en nemen de netbeheerkosten gemiddeld af.

De toename van de energiebelasting wordt volgens de vereniging bijna helemaal teniet gedaan door de verlaging van de energietarieven. Hierdoor blijft de energierekening dit jaar bij gemiddeld verbruik ongeveer gelijk aan die van 2015. De vereniging is bij deze inventarisatie uitgegaan van een gemiddeld stroomverbruik per huishouden van 3.500 kilowattuur en 1.800 kuub gas per jaar.

Waterschapslasten

De vereniging bekeek ook de waterschapslasten. Een huiseigenaar betaalt in 2016 gemiddeld ruim 333 euro aan waterschapslasten, wat ongeveer een procent meer is dan in 2015. Woningbezitters zijn het duurst af bij waterschap Delfland, waar men dit jaar 456 euro betaalt. Waterschap Roer en Maas hanteert het laagste tarief: 222 euro.

Bij de stijgers en dalers zijn dit jaar weinig uitschieters. De grootste stijging (ruim zeven procent) komt op naam van waterschap Drents Overijsselse Delta. De sterkste daling is te zien bij Peel en Maasvallei (-1,73 procent).

Huiseigenaren krijgen in februari of maart de jaarlijkse aanslag van hun waterschap. Het is niet mogelijk om tegen deze aanslag bezwaar of beroep aan te tekenen.

 

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

├śrsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.