Energy Platform Hardenberg viert debuut met omvangrijk kennisprogramma - Utilities
nieuws

Energy Platform Hardenberg viert debuut met omvangrijk kennisprogramma

Publicatie

13 mei 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Beursdag één: grote pitch brunch en kennissessies

Het nieuwe evenement in Evenementenhal Hardenberg wordt op dinsdag 31 mei afgetrapt met een grote pitch brunch vanaf 10.00 uur georganiseerd door iTanks. Onderwerpen die de revue passeren zijn: hogedruk gaspijpleidingen, wanneer en waarom machines falen, veiligheidsoplossingen voor de petrochemische industrie en inspectietechnieken voor non-piggable leidingen.

In de middag volgen kennissessies van Sky Acces, Groningen Seaports en Tebodin. Groningen Seaports geeft hun visie op wind, terwijl Tebodin een concept aan het uitwerken is hoe LNG in te zetten is op kleine schaal, onder meer als brandstof voor trucks en schepen. Tebodin verzorgt op alle beursdagen een kennisprogramma waarin actuele onderwerpen uit de markt centraal staan. Ook innovaties en toekomstontwikkelingen in de markt komen aan bod.

Tweede beursdag: subsidieregelingen en financiering

Op de tweede dag van Energy Platform organiseert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een tweetal lezingen. In de middag vindt een sessie plaats over het brede aanbod subsidieregelingen voor de Topsector Energie. Deze sessie is met name interessant voor ondernemers die op zoek zijn naar regelingen voor innovatieve werkzaamheden. In de avond volgt een programma gericht op financiering. Tijdens deze lezing wordt relevante informatie verstrekt over financieringsregelingen als BMKB, SEED Capital en Innovatiekrediet.

Slotdag met paneldiscussie: oude versus nieuwe energiewereld

Energy Platform organiseert op de slotdag een paneldiscussie. Hier wordt ingegaan op de ontwikkeling, bemensing en benodigde kennis in relatie tot de oude en nieuwe energiewereld. De centrale vraag is: hoe wordt er straks geld verdiend? Deze discussie wordt geleid door Professor André Faaij. Deelnemers aan deze discussie zijn onder meer Siemens en Unique Energie.

Voorafgaand aan deze paneldiscussie worden twee kennissessies gehouden door Tebodin en Emerson over actuele branchethema’s. Daarnaast worden de onderwerpen van het uitgebreide kennisprogramma nog steeds aangevuld. Tot aan het evenement worden sprekers en sessies toegevoegd om het kennisprogramma nog interessanter te maken dan het nu al is. Zo speelt Energy Platform in op de uitdagingen waar de branche de komende jaren mee te maken krijgt.

Energy Platform is op dag één en drie te bezoeken van 10.00 tot 18.00 uur. Op de tweede dag zijn de deuren geopend van 13.00 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen gratis e-tickets registreren via www.evenementenhal.nl/energy-hb.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.