Energy Platform toont innovaties energiebranche - Utilities
nieuws

Energy Platform toont innovaties energiebranche

Publicatie

26 mei 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Tijdens de beurs en kennisplatform Energy Platform in Hardenberg (31 mei en 1 & 2 juni) verzorgen partners van innovatienetwerk iTanks een aantal pitches. Zo laat Orbital Eye zien hoe Gasunie vanuit de ruimte de integriteit van zijn leidingen kan borgen. Semiotic Labs toont vervolgens hoe sensordata kan worden ingezet om faalgedrag van assets te voorspellen. Of wat te denken van de veiligheidscultuur in de chemische industrie? Sheqtrack heeft een pasjessysteem ontwikkeld die personen kan volgen zodat men in geval van een calamiteit weet wie er in veiligheid is en wie niet. Tot slot toont Acquaint een inline inspectietechniek voor leidingen die niet via een pig zijn te inspecteren.

Groningen Seaports zal de eerste beursdag zijn visie geven op wind. De Eemshaven wordt al aangeduid als het stopcontact van Nederland en de ambities voor wind lopen dan ook gelijk aan dat imago. Een andere grote trend in de energiewereld is de inzet van LNG als transportbrandstof. Tebodin werkt aan een concept om het vloeibare gas op kleine schaal in te zetten voor trucks en schepen.

Energiebesparing is de eerste stap in de trias energeticas. Wie wil weten hoe isolatie kan bijdragen aan energiebesparing, kan daar alles over horen bij de sessie van NCTI.

De offshore gasinstallaties zitten aan het einde van hun levensduur, terwijl de windindustrie nog in de kinderschoenen staat. Toch kunnen deze werelden elkaar ondersteunen en versterken. TNO zal laten zien hoe offshore wind en offshore olie- en gas kunnen worden geïntegreerd.

Programma 1 juni

Dag 2 van de beurs gaat een stapje verder dan innovatie. Want hoe zorg je ervoor dat innovatieve producten en diensten daadwerkelijk op de markt worden gebracht. RVO weet alles van de subsidieregelingen en fiscale regelingen voor de Topsector Energie en deelt zijn kennis met het publiek. Ook MKB-ers profiteren van de booming offshore windenergie markt. Innovatielink, in samenwerking met Utilities, helpt innovatieve MKB-ers verder met het uitwerken van hun plannen.

En wie zijn ideeën wil vastleggen in een digitaal ontwerp, doet er goed aan de sessie van Tebodin te volgen. Het bedrijf ontwikkelde een softwareprogramma die het ontwerpproces automatiseert en diverse disciplines integreert.

Programma 2 juni

De laatste beursdag staat in het teken van energie efficiency. Zo doet Tebodin zijn concept uit de doeken waarbij het bedrijf zelf investeert in energiebesparingsoplossingen. Dankzij deze Esco-constructie voor energiegrootverbruikers kan het energieverbruik snel afnemen terwijl bedrijven zelf geen investeringen hoeven te doen. Ook Emerson zet zijn industriële automatiseringsoplossingen in om energiebesparing en efficiency te verhogen.

De beurs Energy Platform eindigt met een panaeldiscussie waarin de centrale vraag is: hoe wordt er straks geld verdient aan energie?

Kijk hier voor het volledige programma en de tijden

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.