Engie neemt Biogas Plus over - Utilities
nieuws

Engie neemt Biogas Plus over

Publicatie

3 mei 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

overname

Met de overname van Biogas Plus, dat zich bezig houdt met biovergisting en groengas, wil Engie een stap voorwaarts zetten op het gebied van groengas ontwikkeling in Nederland. Volgens Engie is dit een ontwikkeling die de komende jaren een versnelling gaat doormaken.

De overname past bij de ambitie van Engie in het kader van de energietransitie. Het bedrijf is er van overtuigd dat groengas hierin een essentiële rol gaat spelen. De vraag naar groengas in Nederland neemt sterk toe terwijl de beschikbaarheid daarvan nog beperkt is. Engie wil met deze overname de ontwikkeling van groengas versnellen. Groengas draagt direct bij aan het verminderen van de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Het kan aardgas vervangen daar waar duurzame elektriciteit niet overal een oplossing is. Daarnaast draagt het direct bij aan de landelijke doelstellingen voor duurzame energieopwekking.

De specialistische kennis die noodzakelijk is voor het ontwikkelen van dergelijke installaties is nog schaars in Nederland. Biogas Plus beschikt over uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van het biologische proces en de bijbehorende technologie voor zowel co-vergisting, afvalvergisting als mestvergisting. Het bedrijf is actief door de hele keten van advies en ontwerp tot bouw en onderhoud van installaties. Biogas Plus is betrokken bij vele tientallen projecten van ombouw tot volledige nieuwbouw en van klein tot grootschalig. Door de overname kan Biogas Plus gebruik maken van het internationale netwerk van Engie en vormgeven aan de groeiambities in Europa. Zo wordt naast diverse projecten in Nederland al gewerkt aan projecten in Frankrijk.

Bron: ENGIE

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West