Engie verkoopt oliedivisie aan Neptune - Utilities
nieuws

Engie verkoopt oliedivisie aan Neptune

Publicatie

12 mei 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

engie, Neptune Energy

Het Franse energieconcern Engie verkoopt zijn olie- en gasdivisie aan Neptune Energy voor 4,7 miljard dollar (3,6 miljard euro). Daarmee zet het bedrijf een volgende stap in zijn low carbon-strategie.

Neptune Energy is in handen van de investeringsmaatschappijen Carlyle Group en CVC Capital Partners. Engie bezit zeventig procent van het olie- en gasonderdeel. De resterende dertig procent van de tak is in bezit van China Investment Corp. Met de verkoop verkleint Engie zijn blootstelling aan de schommelingen op de oliemarkt en kan het bedrijf schuld aflossen. Het bedrijf is bezig voor vijftien miljard euro aan bezittingen af te stoten.

De olietak van Engie is met name actief in de Noordzee en heeft ook activiteiten in Noord-Afrika en Azië. Het bedrijf is de grootste exploitant van offshore-velden in het Nederlandse deel van de Noordzee. De olie- en gasproductie van het onderdeel ligt op het equivalent van 150.000 vaten per dag. De reserves bedragen 672 miljoen vaten.

CEO Isabelle Kocher noemde de deal een volgende stap in de leidende rol die Engie wil nemen in de energietransitie. De bedrijfsactiviteiten zijn met deze deal voor 85 procent gereguleerd en gecontracteerd. Daarmee verbetert het risicoprofiel van het bedrijf.

 

Bron: ENGIE

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West