Essent koopt groen gas uit Almere - Utilities
nieuws

Essent koopt groen gas uit Almere

Publicatie

11 sep 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Essent

Energiebedrijf Essent en producent Groen Gas Almere (GGA) geven de opwek van duurzame energie in Nederland een forse impuls. GGA produceert jaarlijks vier miljoen kuub groen gas, Essent neemt die af en levert die aan haar klanten. Door deze samenwerking wordt ook de uitstoot van vijfduizend ton CO2 per jaar voorkomen.

Nederland moet aanzienlijk minder energie gaan gebruiken en overstappen op duurzame energie om haar klimaatdoelstellingen te halen. Essent draagt bij aan het behalen van de doelstellingen door onder meer het groen gas dat GGA produceert af te nemen ten behoeve van haar klanten.

Tim Wijnen, Team Lead Developing Markets: ‘Een groeiend aantal zakelijke klanten van Essent voelt de noodzaak om het energieverbruik te verduurzamen. Veel bedrijven zien het gebruik van duurzame energie als basisvoorwaarde van hun bedrijfsvoering. Steeds vaker ook, is het een voorwaarde om te kunnen samenwerken met andere bedrijven of overheden. Wij kunnen met groen gas bijdragen aan hun succes.’

Essent is, met dertig procent van de groen gasmarkt, marktleider in Nederland. Zij neemt het gas van leveranciers af en levert het aan haar zakelijke klanten. Klanten zijn bijvoorbeeld NS en ProRail. Met groen gas geven deze bedrijven invulling aan hun ambitie om het energieverbruik van alle gebouwen en infrastructuur in de spoorsector te verduurzamen. Essent verwacht een groei van het aantal groen gasproducenten in Nederland. Zij voorziet dat in de toekomst ongeveer één miljard kuub groen gas in Nederland kan worden geproduceerd. Dat staat gelijk aan tien procent van het huishoudelijk gasgebruik.

Groen Gas Almere

Groen Gas Almere verwerkt organische restproducten die niet meer geschikt zijn voor de voedselindustrie van mens en dier, zoals mest en bietenpunten, tot gas. Ieder jaar produceert zij vier miljoen kuub en voorkomt zo dat jaarlijks vijfduizend ton CO2 wordt uitgestoten. De hoeveelheid groen gas die GGA opwekt staat gelijk aan het jaarlijks gasverbruik van 2.500 huishoudens.

Bron: Essent

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West