Europese miljoenenbeurs voor modellering dynamische netwerken - Utilities
nieuws

Europese miljoenenbeurs voor modellering dynamische netwerken

Publicatie

31 mrt 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Met een bedrag van 2,5 miljoen euro is het één van de grootste onderzoekssubsidies die een individuele onderzoeker in de wacht kan slepen. Het gaat hier om complexe systemen met een groot aantal onderdelen en onvoorspelbare verbindingen. Het beheersen en optimaliseren van zulke systemen gebeurt in de praktijk aan de hand van modellen. Voor dit type complexe netwerken zijn de bestaande modelvormingstechnieken echter ontoereikend.

 

Modellen

Van den Hof gaat door grote hoeveelheden beschikbare data te verzamelen uit zulke systemen de modellen ontwikkelen. Het project is vooral bedoeld om de theoretische basis te leggen voor dit soort geavanceerde modellen. De modellen kunnen vervolgens ingezet worden bij een groot aantal concrete voorbeelden van dynamische netwerken.

 

Smart grids

Te denken valt bijvoorbeeld aan zogeheten ‘smart grids’: intelligente en flexibele elektriciteitsnetwerken die worden gekenmerkt door verschillende soorten afnemers en een onvoorspelbaar aanbod. Een ander mogelijk toepassingsgebied is het optimaliseren van industriële productieprocessen, bijvoorbeeld door de interactie tussen verschillende processen van een geheel industrieel complex mee te beschouwen.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.