Evides Industriewater opent DemiWaterPlant Botlek - Utilities
nieuws

Evides Industriewater opent DemiWaterPlant Botlek

Publicatie

9 jun 2012

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Evides Industriewater, project, water

De DWP staat op het terrein van Huntsman Holland. Max van der Meer, algemeen directeur van Huntsman Holland, vertelde bij de opening dat toen hij enkele jaren geleden benaderd werd door Evides Industriewater, Huntsman zelf ook net bezig was met plannen voor een Demiwaterfabriek. De bouw van de DWP is het begin geweest van een langdurige samenwerking. Evides gaat ook het beheer en onderhoud van de afvalwaterzuivering van Huntsman overnemen. Van der Meer wil bovendien kijken hoever een gesloten loop voor watergebruik mogelijk is door op den duur ook afvalwater te reinigen en weer in het proces te brengen.

Oppervlaktewater heeft een hoger zoutgehalte dan drinkwater. Evides gebruikt de nieuwste technologieën voor de ontzouting van het water. Markus Flick, general manager van Evides Industriewater: ‘Wij hebben bij het ontwerp van de DWP gebruik gemaakt van onze ruime ervaring in ontzouting van allerlei waterbronnen. We gebruiken de nieuwste technologieën, zoals het AiRO-concept. Dit concept is door het KWR Water Research Instituut in samenwerking met Evides Industriewater ontwikkeld en op de DWP voor het eerst op full-scale basis toegepast.’

Bij officiële opening op het terrein van Huntsman Holland waren Jeannette Baljeu (Wethouder van Rotterdam voor Haven, Verkeer en Regionale Economie), Hans Smits (CEO Port of Rotterdam), Max van der Meer (Algemeen Directeur Huntsman Holland) en Peter Vermaat (CEO Evides Waterbedrijf) aanwezig. Kinderen van basisschool ‘De Rank’ uit Rozenburg onthulden hun eigen schilderij op de gevel van de DWP. Daarin waren tekeningen en schilderijen over water door een kunstenares verwerkt.

Met een capaciteit van 1.400 kubieke meter per uur is DWP de grootste demiwaterinstallatie van Evides Industriewater en ook veruit de grootste in het Rijnmondgebied.

Bij de opening van de DWP tekenden Havenbedrijf Rotterdam en Evides Industriewater het contract voor de aanleg en levering van een service- en bluswaterinstallatie voor de tweede maasvlakte. Hiervoor wordt achttien kilometer leiding aangelegd die vanaf het vierde kwartaal van 2012 operationeel moet zijn.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West