Finalisten Offshore Wind Innovation Award bekend - Utilities
nieuws

Finalisten Offshore Wind Innovation Award bekend

Publicatie

28 nov 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

innovatie, offshore wind

ECE Offshore, NextOcean en Jules Dock dingen mee naar de onderscheiding voor de meest aansprekende innovatie in wind op zee.

ECE Offshore heeft het akoestisch offshore systeem OASYS Cable ontwikkeld, een kabel monitoring systeem dat op het kabellegschip bevestigd is. Het detecteert real-time de kabelgeometrie en kabelintegriteit. Bovendien kan de landingsplek van de kabel worden vergeleken met de geplande positie.

De Wave Predictor van Next Ocean voorspelt wanneer en waar hoge golven voorkomen. Dit stelt offshore-operators in staat om een optimale periode te kiezen om werkzaamheden uit te voeren in plaats van te wachten op betere omstandigheden of te hopen op het beste.

De lichtgewicht composiet masten voor de offshore windindustrie van Jules Dock bieden een lichtgewicht oplossing voor grote en zware constructies. In een 10 MW windturbine is 240 ton staal niet meer nodig.

Zichtbaarheid

Zowel de juryprijs als de publieksprijs worden op 6 december uitgereikt tijdens de Netherlands Offshore Wind Q-meeting die Siemens en Van Oord organiseren in Rotterdam. De prijs is in het leven geroepen door de Offshore Wind Innovators community, die beoogt de zichtbaarheid van innovatieve ondernemers te vergroten.

Een jury van deskundigen heeft de inzendingen beoordeeld op de mate van innovatie, de sociale en economische impact en het ondernemerschap. De jury bestaat uit Bert Stuij ( RVO Duurzaam & Klimaat subsidieprogramma’s), Ernst van Zuijlen (GROW) en Bart Blokhuis (PDENH).

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West