FrieslandCampina wil energieverbruik temperen - Utilities
nieuws

FrieslandCampina wil energieverbruik temperen

Publicatie

9 aug 2015

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De eerste stap van het samenwerkingsverband wordt gezet in de vorm van het project Energy Consumption Reduction and Efficiency (Encore). In de eerste fase van dit project worden maatregelen vastgesteld, opgesteld en toegepast om de energie-efficiëntie op vijftien productielocaties in Nederland en daarbuiten te verbeteren. Tebodin Netherlands wordt onder meer verantwoordelijk voor het projectmanagement.

Het project maakt deel uit van de implementatie van FrieslandCampina’s duurzaamheidsstrategie. Door middel van de zogenaamde ‘route2020’ en de doelstelling om klimaatneutrale groei te realiseren, richt de internationale zuivelonderneming zich vanuit strategisch oogpunt op duurzaamheid en klimaatneutrale productie. In dit kader heeft FrieslandCampina in het eerste kwartaal van 2015 een aanbesteding uitgeschreven voor een energiereductieprogramma. Bilfinger Efficiency werd vervolgens geselecteerd om gezamenlijk het concept en het definitieve contract te ontwikkelen.

Na ondertekening van de raamovereenkomst is de uitvoering van het optimaliseringsprogramma direct van start gegaan. Hierbij zijn verschillende ondernemingen van Bilfinger betrokken; de belangrijkste hiervan is Tebodin Netherlands.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.