Gasunie en Enexis versnellen energietransitie - Utilities
nieuws

Gasunie en Enexis versnellen energietransitie

Publicatie

18 sep 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Enexis, Gasunie

Enexis Groep en Gasunie trekken gezamenlijk op om de energietransitie te versnellen. Zo willen de beide infrastructuurbedrijven samenwerken om snelle en betaalbare CO2-reductie te realiseren in de gebouwde omgeving. Die CO2-reductie realiseren de bedrijven onder meer door energiebesparingsprogramma’s verder te ontwikkelen, zoals Groningen Woont Slim en Buurkracht.

De partijen willen de hybride warmtepomptechniek ondersteunen, die de CO2-uitstoot voor woningverwarming substantieel vermindert. Daarnaast gaan beide bedrijven gezamenlijk gemeenten en provincies ondersteunen bij de verduurzamingsopgave van gemeenten en regio’s. Verder bekijken Enexis en Gasunie hoe het groeiend potentieel van hernieuwbare gassen, zoals groen gas en waterstof, ingepast kan worden in de infrastructuur.

Om deze samenwerking te bekrachtigen ondertekenden Ulco Vermeulen (lid Raad van Bestuur Gasunie) en Peter Vermaat (voorzitter Raad van Bestuur Enexis Groep) een samenwerkingsovereenkomst in het Mauritshuis te Den Haag tijdens de terugkom-middag van de expeditieleden, die eerder dit jaar op klimaatexpeditie naar Spitsbergen zijn geweest.

Bron: Gasunie

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West