Gasunie en Enexis werken samen aan Energietransitieplan Loppersum - Utilities
nieuws

Gasunie en Enexis werken samen aan Energietransitieplan Loppersum

Publicatie

21 sep 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Enexis, Gasunie

De samenwerking tussen Gasunie en Enexis levert zijn eerste project op. De TSO en DSO helpen de gemeente Loppersum in zijn ambitie in 2030 energieneutraal te worden. Als eerste onderzoekt men de mogelijkheden voor groen gas-productie.

In totaal ondertekenden negentien partijen samen met de gemeente Loppersum een akkoord om invulling te geven aan het ‘Energietransitieplan Loppersum’. Het plan heeft als doel om de plaats Loppersum per 2030 energieneutraal te maken. Om hier invulling aan te geven starten zestien partijen pilotprojecten rondom duurzame energievoorziening. Twee van die partijen zijn Enexis Groep en Gasunie, die recent bekend maakten hun krachten te bundelen om de energietransitie te versnellen.

Groen gas

Voor Loppersum gaan Gasunie en Enexis Groep onderzoeken of het mogelijk is een deel van de energievoorziening van Loppersum te laten overschakelen op groen gas. In de directe omgeving van Loppersum wordt momenteel geen groen gas geproduceerd. Gasunie en Enexis Groep gaan onderzoeken of er in de directe omgeving potentie aanwezig is en of deze tot ontwikkeling kan komen. Daarbij wordt ook direct gekeken naar de mogelijke afzet en toepassing in Loppersum.

Fotocredit: Som Energia Cooperativa
Bron: Gasunie

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West