Geen afsluiting gas en stroom rond feestdagen - Utilities
nieuws

Geen afsluiting gas en stroom rond feestdagen

Publicatie

30 dec 2016

Auteur

André Jurjus

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

netbeheer, stroom

De beheerders van de regionale gas- en elektriciteitsnetten (Enexis, Liander, Stedin, Cogas , Endinet, Enduris, Rendo en Westland Infra) zijn tot en met zondag 1 januari terughoudend met het afsluiten van stroom en gas bij consumenten.

Als er sprake is van energiediefstal, andere vormen van fraude of onveilige situaties, dan sluiten netbeheerders wel af. Gedurende de hele winter zijn de netbeheerders terughoudend met afsluiten als het overdag vriest.

Veel mensen denken ten onrechte dat een betalingsachterstand op de energierekening reden is voor netbeheerders om af te sluiten. Klanten betalen hun rekening echter aan de energieleverancier, niet aan de netbeheerder. Pas als een energieleverancier het contract met een klant opzegt vanwege betalingsproblemen én de klant geen nieuw contract afsluit met een andere energieleverancier, dan is de netbeheerder verplicht de klant af te sluiten. Liander en andere netbeheerders adviseren klanten dan ook om snel een nieuwe leverancier te kiezen. Weigeren klanten stelselmatig daaraan mee te werken? Dan worden ze afgesloten. Klanten zonder energiecontract lopen ook in de wintermaanden risico op afsluiting.

Bron: Utilities

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West