Grote nieuwe gasvondst op Noordzee - Utilities
nieuws

Grote nieuwe gasvondst op Noordzee

Publicatie

27 sep 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

EBN, Hansa Hydrocarbons, Oranje-Nassau energie

Hansa Hydrocarbons, Oranje-Nassau Energie en EBN melden dat ze een substantieel volume aardgas aanboorden in exploratiebron N05-1 in het zogenaamde GEMS-gebied. De aangeboorde put zou volgens Hansa 1,5 miljoen kuub gas per dag kunnen produceren. Bovendien heeft men hoge verwachtingen van de rest van het consessie-gebied.

De Ruby-bron, zoals de partijen het nieuwe veld noemden, strekt zich uit over de N04, N05, N08 en Geldsackplate licenties die zich in zowel het Nederlandse als het Duitse deel van de Noordzee bevinden.

John Martin, CEO van Hansa Hydrocarbon: ‘Het succes van de Ruby-ontdekking is van groot belang. Niet alleen hebben we een substantieel volume aangetoond, maar het bevestigt ook de omvang van de tot nu toe slecht begrepen basale Rotliegend-zand in het offshore bassin.

Hansa boorde in 2010 een put in het L01-2 gebied waarmee het een geologisch model kon ontwikkelen met behulp van moderne herwerkte 3D-seismiek. De N05-1-put heeft dit model nu gevalideerd waardoor men ook hoge verwachtingen heeft van andere reservoirs in de GEms, Geldsackplate en 4Quads (G18, H16, M03, N01) licenties in het noorden.

Fotocredit: Hansa Hydrocarbons
Bron: Hansa Hydrocarbons

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West