Handtekeningen voor 9 petajoule extra energiebesparing binnen - Utilities
nieuws

Handtekeningen voor 9 petajoule extra energiebesparing binnen

Publicatie

22 jun 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Energiebesparing

Alle bedrijven uit het MEE-convenant gaan meedoen om negen petajoule extra energie te besparen. De VNCI kwam dit voorjaar met VNO-NCW en andere brancheorganisaties tot een principe-overeenkomst met het ministerie van Economische Zaken. Deze overeenkomst richt zich op het individueel commitment van bedrijven aan het realiseren van een deel van de extra negen petajoule energiebesparing tot 2020.

Deze energiebesparing is nog nodig voor de uitvoering van het Energieakkoord 2013 en het terugdringen van de CO2-uitstoot. Nu alle bedrijven uit het MEE convenant hun handtekening hebben gezet, is de negen petajoule extra energiebesparing geborgd.

Reinier Gerrits, hoofd Energie en Klimaat bij de VNCI: ‘De bedrijven maken aanvullende individuele besparingsafspraken die gezamenlijk optellen tot de negen petajoule. Dat is ongeveer gelijk aan het jaarlijks energiegebruik van 135.000 huishoudens. Halen bedrijven de doelstellingen niet dan betalen zij een compensatie waarmee andere partijen extra projecten kunnen uitvoeren. Onderling kunnen bedrijven wat ze meer of te weinig besparen uitruilen, zodat flexibiliteit ontstaat.’

De afspraken over de negen petahjoule komen bovenop het MEE-convenant, waarin overheid en bedrijven afspraken maken over energiebesparing.

 

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West