Heineken brouwt met biogas - Utilities
nieuws

Heineken brouwt met biogas

Publicatie

20 jun 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

afvalwater, biogas

Heineken neemt vanaf 2019 jaarlijks 4,7 miljoen kuub biogas af van waterschap Aa en Maas, dat het biogas produceert uit afvalwater van de rioolwaterzuivering in ‘s-Hertogenbosch. De bierbrouwer gebruikt het biogas voor het verwarmen van water voor het brouw- en verpakkingsproces.

Ook de Afvalstoffendienst zal biogas afnemen. De dienst laat haar vuilniswagens op het groene gas rijden. Het gaat om circa 600.000 kubieke meter per jaar, goed voor ruim dertig schone vuilniswagens in en om ’s-Hertogenbosch. Overigens wordt bij de opwekking van het biogas warmte uit de biomassacentrale van de Afvalstoffendienst gebruikt.

Trots

De publiek-private lokale samenwerking was niet vanzelfsprekend. ‘We zijn er trots op dat we na jaren van voorbereiding dit voorjaar het eerste biogas hebben ontvangen’, aldus brouwerij-directeur Pieter van der Meulen. ‘Het doel van Heineken is een klimaatneutrale brouwerij in ’s-Hertogenbosch in 2030. Naast het gebruik van energie uit zon en wind is het gebruik van biogas van Aa en Maas essentieel om dit doel te behalen.’

Bron: Heineken

Utilities 3 - 2019

2 mei 2019

nieuws

Reductieplan PvdA heeft hoogste kostprijs

AGENDA

Smart City Event

20-06-2019 Den Haag