Hemwegcentrale misschien eerder gesloten - Utilities
nieuws

Hemwegcentrale misschien eerder gesloten

Publicatie

7 mrt 2019

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

energietransitie, Vattenfall

RTL 4 heeft uit Haagse bronnen vernomen dat de Amsterdamse Hemwegcentrale volgend jaar al zijn deuren sluit. De centrale van Vattenfall was al eerder genomineerd voor sluiting, maar toen wilde de staat niet 55 miljoen euro betalen ter compensatie.

Hoeveel de sluiting gaat kosten is nog niet bekend. Volgens de bronnen ligt morgen alleen het principebesluit voor om de centrale vervroegd te sluiten en zijn de onderhandelingen met Vattenfall nog niet afgerond.

In 2017 deed Nuon zelf al een voorstel om de Hemwegcentrale in 2020 te sluiten. Het wilde daarvoor 55 miljoen euro; tien tot vijftien miljoen euro om de centrale zelf te ontmantelen en nog eens veertig miljoen voor een sociaal plan voor de werknemers.

Daar was in Den Haag destijds al geld voor vrijgemaakt, maar dit kabinet draaide dat later terug. Vorig jaar besloot minister Wiebes dat de centrale nog tot 2024 mocht blijven draaien. Het ligt in de lijn der verwachting dat Nuon nu een hoger bedrag zal vragen, omdat de termijn van sluiting veel korter is.

Lees hier het volledige bericht

Bron: RTL Nieuws

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Succesvolle test waterstofopslag Zuidwending

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30