Honderden nieuwe banen en investering van 200 miljoen bij Shell - Utilities
nieuws

Honderden nieuwe banen en investering van 200 miljoen bij Shell

Publicatie

10 sep 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

investering, Shell

Shell verwacht dat haar activiteiten rondom het leveren van schonere energie de komende jaren sterk gaan groeien. Het bedrijf is daarom van plan om meer dan 200 miljoen dollar te investeren in een nieuwe Shell-campus in Den Haag. Daarnaast versterkt Shell haar Research & Development activiteiten in Amsterdam. Ook verwacht het concern dat het aantal banen in haar New Energies-hub in Nederland de komende vijf jaar groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd.

Shell heeft de ambitie om meer en schonere energieoplossingen te leveren. De New Energies-tak bouwt voort op Shell’s ervaring met koolstofarme technologie en onderzoekt nieuwe commerciële modellen die zijn gericht op de mondiale energietransitie. De focus ligt op nieuwe brandstoffen en elektriciteit. Wereldwijd verwacht Shell tot 2020 gemiddeld 1 tot 2 miljard dollar per jaar te investeren in New Energies.

Nederland is de bakermat van Shell’s New Energies-tak. Van hieruit zijn de wereldwijde activiteiten van Shell op dit vlak de afgelopen twee jaar gecoördineerd. Alleen al in Nederland zijn er bij New Energies de afgelopen twee jaar 150 banen bijgekomen via acquisities en organische groei. De verwachting is dat het aantal banen in New Energies in Nederland de komende vijf jaar groeit naar vijfhonderd tot zevenhonderd banen. Ook daarna wordt verdere groei verwacht.

Investeringen

Shell is ook van plan meer dan 200 miljoen dollar te investeren in haar hoofdkantoor in Den Haag. Shell wil in Den Haag een moderne campus bouwen waar ook New Energies wordt gehuisvest. Het bedrijf wil de netto CO2-voetafdruk van haar energieproducten verminderen en haar belangen in koolstofarme activiteiten vergroten. Tegelijkertijd blijft Shell werken aan verbetering van de energie-efficiency van haar eigen processen.

Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, zegt dat Shell zich richt op een breed scala van potentiële toekomstige investeringen binnen New Energies in Nederland: ‘Van het vergroten van onze windactiviteiten in de Noordzee, waar we een oprichtersbelang hebben in Borssele III/IV, tot verdere investeringen in waterstofoplossingen. Ook werken we aan een zonnepark in Moerdijk en aan verschillende oplossingen op het gebied van elektrische mobiliteit. Denk aan laadoplossingen, waarbij we onder meer voortbouwen op de overname van NewMotion in Nederland en de uitrol van ons snellaadpuntennetwerk onder de naam Shell Recharge.’

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West