HVC betreedt consumentenmarkt - Utilities
nieuws

HVC betreedt consumentenmarkt

Publicatie

19 apr 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Al ruim tien jaar levert HVC elektriciteit aan haar aandeelhoudende gemeenten en waterschappen. Vanaf nu gaat HVC onder de naam KringloopEnergie tegen een eerlijke en lage prijs ook elektriciteit en gas leveren aan consumenten in heel  Nederland.

HVC maakt energie uit biomassa (gft-afval, afvalhout en slib), wind, zon en restafval. Niet-herbruikbaar restafval en afvalhout worden verbrand. De vrijgekomen warmte uit verbranding van restafval en afvalhout wordt omgezet in elektriciteit en aan het net geleverd. De dan nog overgebleven restwarmte, levert HVC aan huishoudens en bedrijven rondom de installaties.

 

Eenvoudig tariefmodel

Het tariefmodel van KringloopEnergie is eenvoudig. Het bedrijf levert elektriciteit en gas tegen inkoopprijzen. HVC vraagt daarnaast een vaste vergoeding per maand voor de leveringskosten (vastrecht). Deze vergoeding daalt naar gelang de tijd die iemand klant is.

 

HVC voert het energie- en grondstoffenbeheer uit voor 46 aandeelhoudende gemeenten en de slibverwerking voor zes aandeelhoudende waterschappen (Delfland, Rijnland, Rivierenland, Schieland & de Krimpenerwaard, Hollandse Delta en Hollands Noorderkwartier). Als samenwerkingsverband met aandeelhoudende overheden uit Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Friesland, beoogt HVC bij te dragen aan de doelstellingen van die overheden op het gebied van hergebruik van afval en CO2-reductie.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

├śrsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.