IEA lanceert energietransitieprogramma voor opkomende economieën - Utilities
nieuws

IEA lanceert energietransitieprogramma voor opkomende economieën

Publicatie

10 nov 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

IEA

Het internationale agentschap voor energie (IEA) lanceerde een energietransitieprogramma dat de meest vervuilende landen moet helpen bij de introductie van schone energie. Een dertiental landen legde hiervoor een bedrag van in totaal dertig miljoen euro opzij.

De energietransitie is in veel landen in volle gang, maar met name in de opkomende economieën neemt de vervuiling alleen maar toe. De IEA wil juist deze landen helpen bij de ontwikkeling van schonere vormen van energie. De grootste bijdrage komt van het Verenigd Koninkrijk, dat acht miljoen bijdraagt aan het fonds. Maar ook Duitsland (zes miljoen euro), en Zweden (5,2 miljoen) dragen bij. Nederland doneerde geen geld, maar sloot zich wel aan bij het programma.

Opkomende economieën

Het IEA concentreert zich in zijn programma’s met name op landen die meer samenwerking zoeken met het internationale energie instituut zoals Brazilië, China, India, Indonesië, Mexico en Zuid-Afrika. Tevens zoekt men naar partnerlanden waar de investeringen de grootste impact zullen hebben op de CO2-uitstoot.

Het onderzoek dat met het programma gepaard gaat, concentreert zich met name op data en statistiek, energie efficiency, hernieuwbare energie en systeemintegratie, beleid en modulering en tot slot technologieontwikkeling en innovatie.

Bron: IEA

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West