Industrielinqs oktobernummer: Kooldioxide is een mooie hulpstof voor betonrecycling - Utilities
nieuws

Industrielinqs oktobernummer: Kooldioxide is een mooie hulpstof voor betonrecycling

Publicatie

11 okt 2021

Categorie

Industrielinqs

Soort

nieuws

Tags

Asset management, CO2, water, waterstof

In het oktobernummer van Industrielinqs: De cementindustrie is goed voor vier procent van de wereldwijde CO2-emissies. Vele ogen zijn dan ook gericht op de inspanningen van de sector om de uitstoot terug te dringen. Omdat er haast is geboden, bewandelt Jan Theulen van HeidelbergCement vele parallelle emissiebeperkende paden. CO2-opslag ziet hij daarbij als tussenstation: ‘We kunnen veel mooiere toepassingen verzinnen.’

En verder:

Watertechnoloog Niels Groot van Dow Terneuzen leidde een ISPT-project naar stoom en condensaatkwaliteit. Als de resultaten van het onderzoek naar filmvormende amines en condensaatbehandeling ook in de praktijk standhouden, kan dit tot forse waterbesparingen leiden.

Zowel Tata Steel als ArcelorMittal willen de CO2-uitstoot van hun staalproductie flink verminderen. Beide bedrijven zetten daarom in op Direct Reduced Iron (DRI) technologie en elektrische ovens. Een methode waarmee staalbedrijf SSAB in Zweden onlangs voor het eerst bijna fossielvrij staal wist te produceren.

Onderhoud in een omgeving waar voedingsmiddelen voor kwetsbare mensen worden gemaakt, vraagt om een zeer sterk hygiëne bewustzijn. Voor maintenance manager Joost van Boven ligt de prioriteit vooral bij het in stand houden van de steriele condities van de installaties. Toch lukt het hem ook om de betrouwbaarheid van de assets naar een hoger niveau te tillen. Onder andere door meer tijd te nemen voor analyses en ploegwisselingen.

Dit en meer lees je in Industrielinqs 9 (verschijnt 19 oktober). Blader de nieuwe editie alvast tijdelijk even door!

Fotocredit: HeidelbergCement

Industrielinqs 9, 2021

19 oktober 2021

nieuws

Gate breidt capaciteit LNG-terminal uit

AGENDA

Webinar over ultrasone gaslekdetectie

04-11-2021 Online


European Industry & Energy Summit 2021

Wanneer 7 Dec 2021-8 Dec 2021
Locatie Rotterdam Ahoy en online