Investering van 100 miljoen voor groene energiecentrale - Utilities
nieuws

Investering van 100 miljoen voor groene energiecentrale

Publicatie

9 mei 2018

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

hernieuwbare energie, investering

Energiespecialist Aspiravi en parket- en vinylproducent Unilin hebben de financiering rond voor de bouw van een nieuwe, groene energiecentrale op basis van niet-recyclebaar houtafval en houtstof in Wielsbeke, België naast de fabriek van Unilin. Met de bouw van deze nieuwe centrale, A&U Energie, gaat een investering van 100 miljoen euro gepaard waarvoor samengewerkt wordt met KBC.

De bouw van de centrale zal nog in 2018 starten en ongeveer twee jaar duren. A&U Energie zal vanaf 2020 zowel groene stroom (19,9 MW) als groene warmte produceren (30 MW). Dit zal hoofdzakelijk worden gebruikt door de fabriek van Unilin. Ook het nabijgelegen aardappelverwerkend bedrijf Agristo gaat gebruikmaken van de groene warmte. Het restant van de groene stroom wordt op het net geplaatst.

Tweede keer

Het is niet de eerste keer dat de twee bedrijven in de bouw van een centrale investeren: ze bouwden eerder al een centrale in het West-Vlaamse Oostrozebeke, die levert sinds 2010 groene stroom aan 55.000 gezinnen in de omgeving.

Bron: Belga

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West