Kandidaten Maintenance Manager of the Year 2014 bekend - Utilities
nieuws

Kandidaten Maintenance Manager of the Year 2014 bekend

Publicatie

1 aug 2014

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

Alle drie maintenanceprofessionals strijden op 20 maart om de prestigieuze titel Maintenance Manager van het Jaar 2014. Met deze wedstrijd beloont de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), samen met iMaintain de manager die een duidelijke visie op onderhoud heeft omgezet in een resultaatgericht beleid.

Ton Merkx

Onderhoud op attractieparken is een vak apart. Anders dan in bijvoorbeeld een industriële omgeving, is de belevenis de kick die de afnemer ervaart in de machine, zélf het product! Dat betekent dat de consument op de “plant” en in de machines rondloopt en daardoor feitelijk onderdeel van de productie uit maakt.

Ton is Manager Technische Zaken en zorgt met zijn team van veertig vaste medewerkers voor het technisch beheer in het park. Het onderhoud aan attracties vergt verschillende disciplines, waarbij de grootte van de attractie lang niet altijd de omvang van het onderhoud bepaalt. Onderhoud anno nu is wat Merkx betreft een doorlopend verbeterproces, waarbij (naast bijvoorbeeld nieuwe ingebruikstellingen of modificaties), ook analyses over het lopende onderhoud steeds weer nieuwe input vormen voor verbetering en procesbeheersing.

Henk van Zuijlen

HJ Heinz Company is een van de grootste voedingsmiddelenconcerns ter wereld. Product-kwaliteit staat hoog in het vaandel natuurlijk. Voor genomineerde Henk van Zuijlen is alleen World Class Manufacturing goed genoeg voor de locatiestrategie. Die strategie is gericht op constante beheersing en verbetering van de kwaliteit, kosten en leverbetrouwbaarheid en service aan de klant vanuit een evenwichtige organisatie.

Samen met zijn team stelt Henk zich dagelijks medeverantwoordelijk voor de totale Cost of Ownership en optimale technische beschikbaarheid van de installaties. En dat gebeurt onder meer met een fantastische klantspecifieke technische dienstverlening.

Johan Wolt

Medio 2006 stelde AkzoNobel een nieuwe Mono Chloor Azijnzuur (MCA) plant in Delfzijl in bedrijf. De productie-installatie is ontworpen als een enkele productie en valt in Nederland onder de BRZO- wetgeving, wat inhoudt dat er bijzondere eisen aan de kwaliteit van onderhoud en organisatie worden gesteld.

Johan levert daaraan een enorme bijdrage aan de hand van doelstellingen, zoals het borgen van de installatie-integriteit, het borgen van hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid en het doelmatig en optimaal besteden van geld voor het in stand houden van de installatie op langere termijn. Het spreekt voor zich dat het onderhoud plug & play dient te worden uigevoerd en storingen binnen 48 opgelost zijn.

Genomineerden zijn representatief voor de Nederlandse Onderhoudsmarkt die een omvang heeft van tussen de 30 en 35 miljard euro. Dit is ongeveer 4 procent van het Bruto Binnenlands Product (BBP). De totale sector biedt werkgelegenheid aan zo’n 260.000 tot 300.000 onderhoudsprofessionals. Daarmee is ongeveer vier procent van de werkzame bevolking in Nederland actief in de onderhoudssector.

De jury wordt voorgezeten door Ton Klinkenberg van Bakker Repair. De overige juryleden zijn: Paul de Beijer, Havenbedrijf Rotterdam, Ton Huibers, Vlisco Nederland, Jos Boode, vh Shell, Huib Oostdijk, HHC/DRS Inspecties, Tim Zaal, TZ-Consultancy en Hogeschool Utrecht en Lex Daan, NVDO Bestuur.

De Maintenance Manager 2013 was Ton Huibers van Vlisco. Hij helpt dit jaar de jury met het aanwijzen van zijn opvolger.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.