Kerncentrale Borssele weer in bedrijf - Utilities
nieuws

Kerncentrale Borssele weer in bedrijf

Publicatie

18 sep 2018

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

kernenergie, onderhoud

De kerncentrale in Borssele is weer in bedrijf.  De centrale ging 4 augustus automatisch uit bedrijf nadat een storing optrad in één van de twee kanalen van het reactorbeveiligingssysteem.

Na onderzoek naar aard en oorzaak van de storing en nevenschade bleek dat enkele elektronicamodules moesten worden vervangen.  Ook een van de twee hoofdkoelmiddelpompen bleek beschadigd doordat deze niet werd afgeschakeld terwijl het reactorbeveiligingssysteem wel de bijbehorende smeerolietoevoer afsloot.

Naast vervanging van de elektronicamodules werd ook het reactorbeveiligingssysteem aangepast zodat de schade aan de pomp niet meer kan voorkomen mocht een dergelijke storing zich opnieuw voordoen.

De pomp werd gedemonteerd om de schade te onderzoeken.  De beschadigde onderdelen  zijn gereviseerd of vervangen.  Ook is een aantal onderdelen die niet beschadigd waren uit voorzorg vervangen.

De Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming (ANVS) heeft toezicht gehouden op het verloop van deze stilstandsperiode.

Bron: EPZ

Industrielinqs 8, 2021

21 september 2021

nieuws

Succesvolle test waterstofopslag Zuidwending

AGENDA

Industrielinqs LIVE
Industrielinqs LIVE - Waterstof hands-on

Wanneer 5 Oct 2021
Locatie LIVE vanuit Apeldoorn bij KIWA, Online in Teams van 10:00 tot 11:30