KIC InnoEnergy heropent de ‘Call for Innovation Proposals 2016’ - Utilities
nieuws

KIC InnoEnergy heropent de ‘Call for Innovation Proposals 2016’

Publicatie

6 jun 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

De initiële Call voor 2016 die in april sloot, registreerde meer dan 500 geïnteresseerde innovatieve partijen over heel Europa. KIC InnoEnergy hoopt de heropende Call om te zetten in nieuwe aanvragen voor steun.

 

De tweede fase van de Call loopt tot 11 oktober 2016. Nadat de call wordt gesloten, nodigt KIC InnoEnergy de meest veelbelovende deelnemers uit om hun concepten aan de beoordelingscomités te presenteren. Op 19 december 2016 worden de kandidaten bekendgemaakt die zakelijke ondersteuning en financiering krijgen toegekend.

 

Innovatie is cruciaal

‘De energiesector maakt enorme veranderingen door en wordt geconfronteerd met grote uitdagingen. Innovatie is cruciaal als we emissies willen verlagen en tegelijkertijd een toekomst van duurzame en betaalbare energie willen bereiken. Het is onze taak die innovatie te helpen vinden, ontwikkelen en wat essentieel is: op de markt te brengen’, aldus Diego Pavia, Chief Executive Officer bij KIC InnoEnergy. ‘Dat is de essentie van de Call for Innovation Proposals. Hiermee ontstaan de connecties die projecten vooruit helpen. We brengen vernieuwers in contact met de industrie en met andere partners uit Europa zodat ze hun projecten, tot voor kort slechts concepten, kunnen commercialiseren.’

 

133 miljoen euro

KIC InnoEnergy legt zich toe op het bevorderen van innovaties in de duurzame energiesector in Europa. Dit is de zevende Call in vijf jaar. Tot op heden heeft KIC InnoEnergy 133 miljoen euro geïnvesteerd en ruim zeventig nieuwe producten en diensten op weg naar hun eerste klanten geholpen. De eerste fase van de Call van 2016 sloot in april en ontving ruim vijfhonderd registraties van bedrijven uit heel Europa. KIC InnoEnergy hoopt nu nog meer bedrijven aan te sporen deel te nemen.

 

De Call vraagt om innovatievoorstellen in acht thema’s:

  • Schone kool- en gastechnologieën
  • Energieopslag
  • Energiezuinigheid
  • Energie uit chemische brandstoffen
  • Hernieuwbare energiebronnen
  • ‘Smart homes’ en ‘smart cities’
  • ‘Smart grid’
  • Duurzame nucleaire en hernieuwbare alternatieven

 

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.