Laetitia Ouillet nieuw TU/e-boegbeeld Energy - Utilities
nieuws

Laetitia Ouillet nieuw TU/e-boegbeeld Energy

Publicatie

25 mei 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Laetitia Ouillet (38) is sinds 2013 directeur Corporate Strategie bij energiebedrijf Eneco. In die hoedanigheid ontwierp ze in 2015 voor de Eneco Groep een nieuwe toekomststrategie om te zorgen voor meer ruimte voor innovatie en nieuwe diensten. Zij studeerde Economie en Applied Economics aan de Franse Université Paris Dauphine en behaalde een postgraduaat Strategic Business Analysis en haar Master in European Environmental Regulation aan de Lancaster University in Engeland. Ze volgde een postacademische specialisatie Nederlands en Europees Mededingingsrecht aan de Grotius Academie.

 

Stevige track record

Ouillet heeft een stevige track record op de energiemarkt. Ze is mede-oprichtster van SQ Consult (2009), een internationaal netwerk van experts op het gebied van energietransitie, duurzaamheid en klimaatbeleid. Daarvoor heeft ze in diverse functies zeven jaar voor energiebedrijf Nuon gewerkt. Ze was daar onder meer Manager Strategy en Business planning binnen de afdeling Marketing and Sales en Manager Regulatory and Governmental Affairs binnen het Merger and Acquisition team.

 

Lobby

Laetitia Ouillet gaat in haar nieuwe rol de lobby leiden vanuit de SA Energy. Ze gaat vorm geven aan de acquisitie van nieuwe onderzoeksopdrachten. Ouillet wil zich hard maken voor programma- en consortiumvorming met externe partijen, met een focus op het vergroten van de (externe) 3e geldstroom, de Brainport-regio, de Nederlandse overheid en het Europese investeringsprogramma Horizon 2020. In de komende maanden bouwt Laetitia Ouillet haar huidige functie binnen Eneco af en combineert ze die met haar nieuwe rol bij de universiteit.

 

Uitgelezen kans

Voor Ouillet is de overstap naar de TU/e een logische. Ze beschouwt het als een uitgelezen kans om bij te dragen aan relevant onderzoek. “De hele energiesector lijkt op zoek naar nieuwe producten en diensten door de huidige energietransitie. Onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technologie zijn van groot belang, ook om beleidmakers en bedrijven te helpen de juiste keuzes te maken. Bijvoorbeeld om de klimaatdoelen te behalen tegen de laagst mogelijke maatschappelijke kosten. De uitdaging ligt in het bij elkaar brengen van de beide werelden. Verder hoop ik TU/e-studenten warm te maken voor de energiebranche; wat mij betreft het leukste onderwerp dat er is.”

 

Over de SA Energy

De TU/e is een onderzoeksgedreven internationale universiteit, gespecialiseerd in engineering science & technology. Maatschappelijke uitdagingen zijn de motor van het onderzoek en vormen de basis voor drie multidisciplinair en faculteitsoverstijgende Strategic Area’s: Health, Smart Mobility en Energy. Binnen Energy werken ruim 300 onderzoekers van 27 onderzoeksgroepen aan nieuwe, schone energiebronnen en de verbetering van bestaande, vervuilende energiebronnen. Daarvoor zijn een aantal duidelijke focusgebieden gekozen: Future Fuels, Energy Conversion, Built Environment en Fusion Energy.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.