Langdurige gasstoringen verhogen gemiddelde onderbrekingsduur - Utilities
nieuws

Langdurige gasstoringen verhogen gemiddelde onderbrekingsduur

Publicatie

8 sep 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Onder kwaliteit verstaat ACM de betrouwbaarheid van een netwerk, veiligheid, productkwaliteit (bijvoorbeeld spanningskwaliteit) en dienstverlening. ACM houdt toezicht op de kwaliteit van netbeheerders. Het is belangrijk dat netbeheerders hun netten goed onderhouden, storingen snel oplossen en klachten op tijd en correct afhandelen.

De Factsheets van ACM geven inzicht in de prestaties van netbeheerders. Daarnaast wil ACM, door het publiceren van hun prestaties, netbeheerders motiveren de kwaliteit van hun netten op peil te houden.

 

Onderbrekingen

Een gasonderbreking duurde in 2015 gemiddeld 5 uur en 21 minuten. De laatste jaren is de gemiddelde onderbrekingsduur hoger. Dat komt doordat enkele langdurige gasstoringen het gemiddelde sterk beïnvloeden.

Een stroomonderbreking duurde in 2015 gemiddeld 20 minuten. Dit is ongeveer hetzelfde als in de afgelopen jaren. Deze onderbrekingen werden veroorzaakt in het net van regionale netbeheerders. Onderbrekingen veroorzaakt in het net van de landelijk netbeheerder TenneT, zoals de storing in Diemen in maart 2015, zijn hierin niet meegenomen.

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.