Leidraad Noodstroomvoorziening voor ziekenhuizen - Utilities
nieuws

Leidraad Noodstroomvoorziening voor ziekenhuizen

Publicatie

27 mrt 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

VEMW

VEMW heeft met deskundige gebruikers van noodstroominstallaties bij ziekenhuizen een instrument ontwikkeld waarmee de continuïteit van de noodstroomvoorziening in een ziekenhuis kan worden geborgd. Met de ‘Leidraad Noodstroomvoorziening’ kunnen organisaties controleren hoe adequaat hun noodstroomvoorziening is en waar verbeteringen mogelijk of noodzakelijk zijn. Het biedt organisaties een communicatiemiddel tussen de technici, verantwoordelijk bestuur en de zorgafdelingen, waarmee de gehele procedure van tests en controles wordt gestructureerd.

Voor organisaties als ziekenhuizen en andere zorginstellingen, datacenters en banken vormt de noodstroominstallatie een vitaal onderdeel van de bedrijfsvoering. Om de continuïteit van de noodstroomvoorziening te waarborgen, is een degelijke procedure van testen en controles noodzakelijk. Dat bleek nog tijdens de omvangrijke stroomstoring in januari in Amsterdam en omstreken, toen onder meer het Medisch Centrum Slotervaart niet op haar noodstroomvoorziening bleek te kunnen vertrouwen. Ook het datacenter van TransIP kreeg met de gevolgen van de stroomstoring te maken, onder meer door weigering van een back-upgenerator. Met de Leidraad Noodstroomvoorziening kunnen organisaties, mensen, zich beter voorbereiden op dergelijke situaties wanneer de noodstroomvoorziening in werking moet treden.

Stroomlijnen processen

Vanuit de behoefte om de processen te stroomlijnen heeft VEMW de kennis en expertise van deskundigen van dertien ziekenhuizen gebundeld in de Leidraad Noodstroomvoorziening. In de Leidraad komen alle relevante elementen aan bod, zoals het testen, toetsen, beheer en onderhoud van een installatie, maar nadrukkelijk ook het risicobeleid van de organisatie en de noodzakelijke interne en externe communicatie in noodsituaties.

Bron: VEMW

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West