Lekkage fluorwaterstof bij Shell Pernis - Utilities
nieuws

Lekkage fluorwaterstof bij Shell Pernis

Publicatie

1 aug 2017

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Shell

De problemen rond de brand in een hoogspanningsstation bij Shell Pernis zijn nog niet voorbij. Het bedrijf meldde dat bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken een lekkage van waterstoffluoride is opgetreden. Het lek is inmiddels inmiddels gedicht.

Maandagavond 31 juli, is bij spoelwerkzaamheden in een van de fabrieken op Shell Pernis een lekkage van waterstoffluoride opgetreden. Een gat van anderhalve centimeter in een fakkelleiding veroorzaakte de lekkage. Hulpdiensten legden een waterscherm aan om eventuele verspreiding van de ook in kleine hoeveelheden giftige stof te voorkomen. DCMR heeft tot nu toe geen gevaarlijke concentraties gemeten en de gaswolk is binnen het Shell terrein gebleven. Het gat is inmiddels gedicht.

De brand in een hoogspanningsstation op de Shell-raffinaderij in Pernis leidde tot een stroomonderbreking. Om de veiligheid te kunnen garanderen, besloot Shell om de fabrieken uit bedrijf te nemen. De procedures schrijven voor dat de in de leidingen aanwezige koolwaterstoffen worden afgefakkeld.

Shell onderzoekt nog wanneer het de productie kan herstarten, maar vooralsnog is niet duidelijk hoe lang de fabrieken uit bedrijf zullen zijn. Directeur Jos van Winsen heeft al zijn excuses aangeboden

Fotocredit: Shell
Bron: Shell

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West