Lezingen, workshops en adviesgesprekken RVO.nl tijdens Vakbeurs Energie 2016 - Utilities
nieuws

Lezingen, workshops en adviesgesprekken RVO.nl tijdens Vakbeurs Energie 2016

Publicatie

16 sep 2016

Categorie

Utilities

Soort

nieuws

Tags

Het kennis- en expertisegebied van RVO.nl is breed; de onderwerpen die de revue passeren in de negentien lezingen en workshops van RVO.nl variëren van energieprestatiecontracten en de energie-investeringsaftrek tot laadinfrastructuur, het energielabel van utiliteitsgebouwen en brandstoffenvisie. Ook de aanwezige adviseurs hebben verschillende expertises; van Utiliteitsbouw (U-bouw) en BENG (Bijna Energie neutrale Gebouwen) tot Subsidie Praktijkleren en EIA (Energie-investeringsaftrek).

 

Drempel verlagen aanvragen Energie-investeringsaftrek

Adviseur Maarten Deckers van RVO.nl geeft de workshop Energiebesparing en Energie-investeringsaftrek, een gouden combinatie. Deze workshop is bedoeld om de drempel voor ondernemers te verlagen om gebruik te maken van deze fiscale regeling. EIA is gemakkelijk toegankelijk. Met EIA kan 58% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen worden afgetrokken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Dat betekent minder inkomsten- of vennootschapsbelasting. Deckers licht verder toe hoe het zit met o.a. het eLoket, de randvoorwaarden van de aanvragen en de meldingstermijn.

 

19 workshops en lezingen

RVO.nl staat dagelijks in contact met o.a. woningcorporaties, start-ups, burgerinitiatieven en het bedrijfsleven en heeft daardoor veel kennis van de vertaalslag naar de praktijk. In de verschillende workshops en lezingen tijdens de beurzen komen dan ook veel praktijkcases voorbij.

 

Adviseurs op de beurs

RVO.nl geeft advies over wet- en regelgeving, subsidies, fiscale voordelen of andere vormen van ondersteuning en helpt ondernemers met onderzoek naar de concrete mogelijkheden. Beursbezoekers kunnen persoonlijk in gesprek met een van de RVO.nl adviseurs, aanwezig tijdens Ecomobiel en Vakbeurs Energie.

 

 

Overzicht lezingen en workshops

Industrielinqs 3, 2022

31 mei 2022

nieuws

Ørsted en TotalEnergies schrijven in op windpark Hollandse Kust West

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.